Vendégségben a Pázmányon -előzetes

pazmany

Vendégségben a pázmányon

Matematika-informatika tanári szakmai nap

2016. december 12. (hétfő)
PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM
INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIAI ÉS BIONIKAI KAR

Budapest, Práter u. 50/A, 1083

Dr. Lampérth Gyula, a Líceum néhai igazgatója mondta azt, hogy egyetemalapításhoz nem az kell, hogy sok tanár és diák legyen a felsőoktatási intézményben, hanem olyan oktatók, akik az oktatott tudományágban a szakmai élvonalhoz tartoznak. Ez a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs karára pontosan illik. A kar mindig figyelt arra is, hogy az érdeklődő diákok mellett a középiskolai tanárokat is meghívja, a katolikus pedagógiai központ számára sok színvonalas továbbképzésben vette ki részét és adott azoknak helyet.

A kar új dékánja, Dr. Iván Kristóf, aki dékáni köszöntőjében kiemelte az újszerű, mély, multidiszciplináris alapképzés, valamint az információtechnika és bionika hatékony alkalmazását is igénylő elméleti képzés biztosításának fontosságát, most az evangélikus iskolarendszer matematika és informatika tanárait is fogadja, hogy nagyszerű tanáraival bemutassa intézményüket, illetve tanácsot adjon, milyen irányba fejlesszük mi a tanításunkat.

Az eseményt az elmúlt hetekben elfogadott kormányprogram is időszerűvé teszi, amely az oktatás nagyfokú modernizálását tűzi ki célul, melynek fókuszában digitális ismeretátadás, a digitális írásbeliség megszerzése áll.

Talán nem csupán szójáték párhuzamot találnunk az 500 évvel ezelőtti reformáció és napjaink között, evangélikus iskoláink akkor nagyban segítették tanítványaikat a Gutenberg galaxisba való átjutásra, remélhetőleg most pedig a Zuckerberg galaxis meghódításában is tudunk segíteni!

Szeretettel várjuk iskoláink matematika szakos illetve informatikus tanárait:

Dr. Iván Kristóf        Majorosné Lasányi Ágnes,            Babics Csaba

dékán, PPKE, ITK      igazgató, EPSZTI             tantárgygondozó, EPSZTI

Program

10:00-11:00 Iván Kristóf köszöntője és az intézményt bemutató előadása
11:00-11:15 Lőrincz Máté PhD hallgató előadása
12:00-13:00 ebéd
13:00-13:30 Lukács Gergely – Adatbányászat
13:30-14:00 Karacs Kristóf – Bionikus szemüveg
14:00-14:15 Kolumbán Géza laborbemutató (helyszínek : 320, 341)

14:15-14:30 Tholt Péter szerver terem

A jelentkezés határideje: 2016. december 1. – csütörtök